Navigace: Vladimír Slavík > Současná politická situace v Hrabové

Současná politická situace v Hrabové

 

Je velice zajímavá a ve srovnání s děním v okolních městských obvodech výjimečná.  U sousedů se nic zásadního  neděje, tamní  veřejnost   se o komunální politiku příliš nezajímá.  Tento  závěr činím na základě informací od  tam žijících mých  příbuzných a podle obsahu webových stránek a článků v tamějších časopisech.

V Hrabové je tomu jinak, a je to tak dobře. Díky existenci sociálních sítí probíhá zde velmi živá diskuse, a to o všem možném.  Zúčastňují se jí jak někteří  zastupitelé,  tak i občané.   

Konkrétně mezi těmi aktivními zastupiteli je především  Radomír Orkáč,  pak Milan Slíva, Jiří Skalský, Kristina Ospalíková, Alica Strnišťová, Jiřina Kelnarová  a Miroslav  Houžvička. Jsou aktivní jak  na jednáních zastupitelstva, tak   v komisích a výborech.

Pak je zde náš  starosta, Igor Trávníček. Je představitelem  zdejší nejvlivnější politické strany, a to ODS.  Myslím si,  že svou  funkci v rámci svých možností a v současných podmínkách  vykonává  celkem dobře.  Snaží se  nacházet v různých situacích reálná řešení, což není mnohdy snadné.  Neznám  v Hrabové nikoho, kdo by si počínal v této funkci lépe.

Některé  kritiky na starostu považuji za neobjektivní a  nespravedlivé. Hlavním  kritikem starosty je Radek Orkáč, představitel hnutí SNK Hrabované.  Pro realizaci svých ušlechtilých plánů však  zvolil neúčinný  postup. A někdy jsou jeho kroky velmi problematické.

Přes tyto mé výhrady považuji Radka Orkáče  za výjimečnnou osobnost současné Hrabové   a velice si cením jeho aktivit. Kéž bychom měli podobných osobnosti více!

  Pokud   hnutí  SNK Hrabované vyhraje  příští komunální volby, jsem velice zvědav, koho budou nominovat na funkci starosty. A tyto  volby se neúprosně blíží, budou již za dva roky, na podzim roku 2022.  

Pak je zde skupina  občanů, kteří  pozorně sledují  dění v obci  a uvědomují si význam kvalitní samosprávy. Jsou ochotni věnovat veřejným záležitostem jak svůj volný čas tak i  své odborné vědomosti.  Zde si cením  především aktivit spolku „Zelená Hrabová“ a  všech dalších,  kteří jsou činni v komisích a výborech samosprávy.  Také těch, kteří jsou aktivní na jednáních zastupitelstva.

 V  této souvislosti  oceňuji aktivitu (abecedně) J. Dvořáka,  H. Chlupaté,  F. Janše,  Květoslavy Hrabovské, manželů Hromádkových,  P. Pěcha, manželů Poláčkových, I. Richtera, M. Slepičky, Š.Tomisové, M.Veselého,  P. Žižky a dalších.

Velice bych si přál na naší "politické scéně" větší kulturu a slušnost. Různost názorů na cokoliv by neměla končit osobními urážkami. Opakovaně připomínám noblesní chování našich předků, kteří i po bouřlivých politických jednáních skončili v družné zábavě v nejbližší restauraci. 

Velikou naději jsou pro mě občané typu Jiřího Skalského a Květoslavy Hrabovské.  Nesnaží se na sebe příliš  upozorňovat,  jsou  skromní, nezištní  a velice pracovití. Do této skupiny patří  z té mladší generace i J. Batelková, J. Václavíková, H.Chlupatá,  M. Veselý a možná  i několik dalších. To je budoucnost Hrabové. Ale je jich stále příliš málo!

17. 2. 2020    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma