Navigace: Vladimír Slavík > "Stošestka" v Hrabové v roce 2021

"Stošestka" v Hrabové v roce 2021

 

 

Podle zákona č. 106/1999 Sb.  jsou obce povinny odpovědět občanům na dotazy o činnosti místní veřejné správy. Dotazy i odpovědi se zveřejňují na webových stránkách obce.

Do dnešního dne bylo  podáno 29 žádosti. Podle obsahu je lze rozdělit do následujících skupin:

Činnost samosprávy – 8 žádostí: Pro ilustraci jsem vybral následující:  Proč nejsou na webových stránkách zveřejňována usnesení Kontrolního výboru? Odpověď  pana tajemníka:  Předsedkyně Kontrolního výboru byla  opakovaně urgována. Díky Vašemu popudu bude sjednána náprava a usnesení bude zveřejňováno.

Péče o  majetek obce -  7 žádostí: Pro ilustraci jsem vybral následující:  Proč se neplánuje oprava lesní cesty, vedoucí k Pilíkům ze západní strany? Pan tajemník odpověděl takto: Podklady pro opravy místních komunikací připravovala komise výstavby, dopravy a ekologie. Vámi  uváděná komunikace  v materiálu nebyla obsažena. Váš podnět dáváme předsedovi komise VDE  Ing. Sklalskému.

Hrabovské listy – 4 žádosti: Pro ilustraci jsem vybral následující: Kde je v republice rada obce současně redakční radou  obecního časopisu?  Odpověď pana tajemníka: Pan starosta Trávníček je v nemocenském stavu a ÚMOb takovou informaci   nedisponuje.

Ostatní – 10 žádostí:  Pro ilustraci jsem vybral tuto:  Kdy se začne s se stavbou „Zkapacitnění odlehčovacího kanálu Ščučí? Odpověď pana tajemníka: Povinnost poskytovat informace se netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.

Komentář HN: Je faktem, že tento zákon  využívá velmi málo občanů.  Dalším faktem je, že  ze stany radnice jsou dodržovány  všechny zákonné povinnosti, spojené s  termíny odpovědí a  s jejich zveřejňováním. Problematický je však obsah některých odpovědí.  

27. 12. 2021        V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma