Navigace: Vladimír Slavík > Události v Hrabové - listopad 1948

Události v Hrabové - listopad 1948

 

K dispozici pro dnešní článek mám zápis ze schůze Obvodní rady Hrabové, která se konala 25. listopadu 1948 v 18 hodin odpoledne  v místnosti Obvodní rady za přítomnosti: Ludvík  Sobek,  Zd. Černík, Jos. Kaloč, Boh. Kolich, Oldřich Olšanský, Aug. Míček, Lad. Linhart, Frant. Šostý, Anděla Kolichová.  Omluven Ant. Štěrba.

Mimo běžnou agendu sděleno, že v komisi, rozhodující o příděl textilu,  jsou za Hrabovou Sobková Marie, Kolichová Anděla a  Mintělová Františka. Komise bude úřadovat každé pondělí v kanceláři Obvodní rady.

Poštovnímu a telegrafnímu úřadu v Ostravě bylo dopsáno, aby večerní spojení telefonu bylo převedeno z fy. Olšanský na předsedu Obvodní rady Ludvíka Sobka.  Vzat na vědomí výsledek opravné kvalifikační zkoušky zřízence Vladislava Grygara.

Byl projednán přípis o reorganizaci výživových komisí. V Hrabové byli jmenováni do této komise následující občané: Olšanský Oldřich, zahradník. Paduch Bohumil, důchodce. Nohel Antonín, zahradník. Míček Augustin, rolník. Kaločová Cecilie, v domácnosti. Walterová Silvie, v domácnosti. Peter Rudolf, důchodce. Štěrba Antonín, dělník.

Sociálnímu odboru v Ostravě se oznámí, že veškerou agendu za onemocnělou s. Ševčíkovou přebírá soc. referentka Obvodní rady s. Anděla Kolichová.

Schválen návrch s. Anděly Kolichové na postavení Vánočního stromu republiky.

Zapsal Walter  v.r.

Z farní kroniky:  21. 11. 1948  svěceny nové varhany za 153 tis. Kčs. Peníze darovali farníci.

Komentář HN:  Průběh jednání Obvodní rady se jeví jako zcela  nekonfliktní. Mezi přítomnými je i s. Šostý, který zanedlouho vystřídá ve funkci málo „revolučního“  s. Sobka.  Zdá se, že důležité události jsou řešeny v místních politických kuloárech mimo Obvodní radu.

12. 9. 2016     V. S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma