Navigace: Vladimír Slavík > Volby v roce 2002

Volby v roce 2002

 

Uskutečnily se v řádném termínu, a to 1. a 2. listopadu 2002. Zapsáno bylo 2855 voličů, k vobám se dostavilo  1308 voličů, tj. 46%.

Kandidovalo pět  politických  stran, a to ODS, ČSSD, KDU-ČSL, KSČM a strana Zelených. Volilo se 15 nových členů zastupitelstva.

Volby vyhrála ODS se ziskem 7 mandátů  (Ing. Bohumil Rundt, Mgr. Rostislav Naď, Libor Lyčka, Ing. Tomáš Zych, Jiří Stárek, Mgr. Eva Gavlasová, Ing. Dalibor Horák).  

ČSSD získala tři mandáty (Ing. Jiří Svoboda, Ing. Vladimír Petana, CSc., Ing. Jan Dvořák).

 Stejný počet mandátů získala KDU-ČSL (Ing. Bedřich Chlupatý, Pavel Balušek ml., Anna Svobodová). 

KSČM získala 2 mandáty (Pavel Mutina a Ing. Milan Orkáč).

Strana  zeleníých nezískala žádný mandát.

Na ustavujícím zasedání byl starostou opět zvolen B. Rundt, místostarostou opět  T. Zych a do funkce radních V. Petana, B. Chlupatý a L. Lyčka. Předsedou finančního výboru byl zvolen J. Stárek a předsedou kontrolního výboru J. Svoboda.

RMOb ustavila 6 odborných komisí, a to komisi výstavby  a dopravy (předseda D. Horák), komisi  povodňovou (předseda B. Rundt), komisi pro občanské záležitosti (předsedkyně A. Svobodová), komisi sociální a bytovou (předseda M. Orkáč), komisi tělovýchovy a sportu (předseda R. Naď) a komisi pro děti a mládež (předsedkyně E. Gavlasová).

Ve volebním oddobí 2002 – 2006 se dokončovala  výstavba  infrastruktury obce, provedla se obnova požárem zničeného kostela a v jihozápadní oblasti obce probíhala výstavba Průmyslové zóny.

23. 7. 2022    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma