Navigace: Vladimír Slavík > Volební kandidáti STAN - Klub přátel Hrabové (5)

Volební kandidáti STAN - Klub přátel Hrabové (5)

 

Klub přátel Hrabové se rozhodl zveřejnit životopisy svých členů, kandidujících v letošních komunálních volbách do zastupitelstva. Děláme to proto, abychom voličům přiblížili osobnosti, které v případě zvolení budou hájit jejich zájmy v tom našem místním parlamentu. Aby volič již dopředu věděl, komu dává svou důvěru a co od svého kandidáta může očekávat. Různé detaily z životopisu, sepsaného vlastní rukou kandidáta, mohou o jeho možnostech mnoho napovědět.

Dnes je na řadě Mgr. Rostislav Gromnica, Ph.D., věk 34 let. Na volební kandidátce STAN – KPH je na druhém místě.

      Narodil jsem se v Hrabové v roce 1984. Děda byl známý místní vyznamenaný odbojář, otec je lékař a vysokoškolský učitel. Jsem ženatý, mám syna. Po absolvování Filosofické fakulty Ostravské univerzity jsem pracoval tři roky na soukromé střední odborné škole AHOL v Ostravě Vítkovicích, posledních 7 let vyučuji český jazyk a dějepis na Matičním gymnáziu. Současně jsem byl externím členem Katedry českého jazyka Filozofické fakulty Ostravské univerzity, jsem autorem monografie, publikuji v odborných časopisech.

     K mým koníčkům patří četba krásné literatury, společenský tanec a vše, co voní benzínem. Aktivně se věnuji tenisu a florbalu, fandím ostravskému celku HC Vítkovice Ridera.

    O komunální dění  a politiku jsem se začal více zajímat, když jsem založil rodinu.  Záleží mi na tom, aby Hrabová byla příjemným místem pro život.  V prvé řadě jsem postrádal více informací o dění v okolí, proto jsme s  Martinem Slepičkou založili nezávislou diskusní skupinu Ostrava – Hrabová na Facebooku. Zprostředkováváme příspěvky o dění v naší obci, o rozhodnutích zvolených zástupců, o činnosti obecního úřadu a komisí a o kulturních akcích. Usilujeme o to, aby komunikace mezi obyvateli byla co nejpružnější při zachování pravidel slušnosti, vzájemné tolerance a respektu k názoru spoluobčanů. Vzhledem k množství palčivých otázek o budoucím směřování Hrabové (školka, kulturní centrum, sportovní hala, Pilíky, parkování atd.) si myslím, že to nestačí a je třeba se více aktivně zapojit do dění v obci.

     Jsem zakládajícím členem Klubu přátel Hrabové, který kandiduje do komunálních voleb 2018 a nominoval mne jako č. 2 na společnou kandidátku STAROSTOVÉ a nezávislí – Klub přátel Hrabové.

 

31. 8. 2018       R.G.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma