Navigace: Vladimír Slavík > Volební kandidáti STAN - Klub přátel Hrabové (6)

Volební kandidáti STAN - Klub přátel Hrabové (6)

 

Klub přátel Hrabové se rozhodl zveřejnit životopisy svých členů, kandidujících v letošních komunálních volbách do zastupitelstva. Děláme to proto, abychom voličům přiblížili osobnosti, které v případě zvolení budou hájit jejich zájmy v tom našem místním parlamentu. Aby volič již dopředu věděl, komu dává svou důvěru a co od svého kandidáta může očekávat. Různé detaily z životopisu, sepsaného vlastní rukou kandidáta, mohou o jeho možnostech mnoho napovědět.

Dnes je na řadě MUDr.  Rostislav Gromnica, Ph.D.,předseda KPH.  Na volební kandidátce STAN – Klub přátel Hrabové  je na prvém místě.

 

     Jsem Hrabovský rodák a patriot. Narodil jsem se v  roce 1956.  Otec byl několikrát vyznamenaným účastníkem protifašistického odboje. Jsem ženatý, mám dva syny.

     Vystudoval jsem Lékařskou fakultu UP Olomouc, obor všeobecné lékařství. Obhájil jsem dvě atestace. Postgraduální studium jsem ukončil druhým doktorským titulem. Do roku 2014 jsem pracoval jako primář oddělení v Ostravě. Nyní pracuji na zkrácený úvazek jako vedoucí lékař Lázně Luhačovice a.s., jsem externí učitel na 3. LF Univerzity Karlovy v Praze. Ve zdravotnictví jsem odpracoval dosud přes 35 let.

    Zakládal jsem odbornou Společnost nemocí z  povolání České lékařské společnosti JEP, ve které jsem 25 let pracoval jako 1. místopředseda. Jsem nositel čestného členství ČLS JEP a Pamětní  medaile za dlouholetou vědecko-výzkumnou spolupráci.

     Jsem autorem 75 původních prací v domácích a zahraničních odborných časopisech. Dále jsem publikoval monografii, výuková skripta a metodické návody, spolupracoval na čtyřech grantových projektech. Jsem členem redakční rady a recenzentem časopisu Pracovní lékařství. Byl jsem soudním znalcem v oboru zdravotnictví u OS a KS v Ostravě.

     16 let jsem spolupracoval s MZ ČR jako poradce ministra, předseda a místopředseda odborných komisí MZ ČR. Ovládám čtyři světové jazyky, z toho dva aktivně a dva pasivně.

     Je mi 62 let, postupně snižuji pracovní nasazení v oblasti medicíny. Patřím k zakládajícím členům  Klubu přátel Hrabové. Pociťuji dluh ke své rodné obci, který hodlám splatit prací v komunální politice, která potřebuje novou dynamiku po 12 letech období stagnace. Je na čase přestat slibovat a začít stavět. KPH doporučuje v  první etapě konečně postavit slibovanou novou školku, kulturní dům a sportovní halu. Další podporované projekty, investice a rekonstrukce jsou uvedeny v  našem volebním programu. Ten obsahuje mj. návrat moravských tradic pro naše děti. Neslibuje nemožné, skládá se z  připomínek a návrhů, které jsme pečlivě poslouchali při našich pravidelných setkáních s občany Hrabové. Nasadíme všechny své síly a zkušenosti při jeho realizaci.

4. 9. 2018         R:G:

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma