Navigace: Vladimír Slavík > Webové stránky Hrabové

Webové stránky Hrabové

 

Jak známo, v Hrabové se nyní nabízí hodně pozemků pro stavbu rodinných domů. Konkrétně v lokalitách Na Šajaru, Na Luhu nebo U Řeky.  A na mnoha dalších místech.

Každý budoucí stavebník všemožně  hledá informace o obci, kde míní investovat své peníze a  strávit se svou rodinou zbytek svého života. Pokud se rozhodne pro Hrabovou, možná si mimo jiné  informační zdroje  prostuduje i místní webové stránky. A co zjistí?

Jako první po otevření tohoto webu si přečte informaci s názvem   „Evidence zápachu“.  Z textu se dozví, že zdrojem zápachu, šířícího se po celém území Hrabové  je pravděpodobně nevhodná  technologie  místní firmy Brembo. To našeho budoucího stavebníka dost znejistí. Také ho udiví,  že zveřejněná anketa neobsahuje žádné časové údaje. Co když se jedná o problém, který již není aktuální?

Pak pokračuje na další záložku, a to je „O Hrabové“.  Povídání o historii obce přeskočí, to  ho příliš nezajímá. Zato je nadšen textem „Strategický plán Hrabové“. Jeho rozhodnutí  o výhodnosti bydlení v Hrabové se posílilo.

Další záložkou  webových stránek je Zastupitelstvo a Rada. Náš imaginární  návštěvník webových stránek je člověk, který má základní informace o  správném fungování  veřejné správy. Zjistil, že  městský obvod Hrabová je řízen kvalifikovanými občany, což ho nesmírně potěšilo.

Určitý problém nastal při studiu záložky „Úřad“ a zde uvedených „Povinně zveřejňovaných informací.“  V podkapitole 8.1 „Seznam hlavních dokumentů“  a 8.2. „Rozpočet“ nic nenašel. Jelikož tento návštěvník webových stánek měl dostatek času a trpělivosti,  podařilo se mu vyhledat tyto důležité informace na jiných, poměrně neobvyklých místech webových stránek. Ne každý má takovou trpělivost.

Být na místě tohoto´imaginárního budoucího občana Hrabové, asi bych se snažil sdělit své připomínky k webovým stránkám osobě, která je za ně zodpovědná.  Ale ať hledal jak hledal, příslušnou e- meilovou adresu nenalezl.

2. 1. 2019    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma