Navigace: Vladimír Slavík > Z jednání RMOb č. 25 v červenci 2023

Z jednání RMOb č. 25 v červenci 2023

Rychlost.cz - poptávka připojení

 

Na webových stránkách MOb Hrabová bylo v těchto dnech zveřejněno usnesení z jednání  rady č. 25 ze dne 26.7.2023, a v něm i bod 25/421, ve kterém  je uvedeno:

 Rada městského obvodu Hrabová  bere na vědomí územní rozhodnutí vydané odborem dopravy MS kraje o umístění stavby „D56 – protihluková opatření, instalace zádržných systémů a úprava SPD“.

Měl jsem možnost  text toto územní rozhodnutí prostudovat, a jeho obsah bude možná zajímat i čtenáře Hrabovských novin.  

Žadatelem o vydání tohoto územního vydání a budoucím investorem uvedené stavby je Ředitelství silnic a dálnic, územní rozhodnutí vydal KÚ MS kraje – odbor dopravy.

Název stavby je zavádějící. Mimo protihlukových opatřeni, zádržných plotů a úprav SPD (střední dělícího pruh) tato stavba obsahuje i řadu dalších stavebních objektů, které mají  uvést  dopravně-technický stav této komunikace na úroveň současných dálnic. Především to je rozšíření dálnice v křižovatkách, úpravy výjezdů a nájezdů, následné přeložky oplocení a odvod povrchových vod,  terénní a vegetační úpravy (zatravnění, výsadba  stromů a keřů), úpravy hlásek SOS.  Vlastní  protihluková stěna  začíná  na území Paskova u sjezdu a výjezdu  do Oprechtic  (exit 56) a  a končí  na území Nové Bělé u sjezdu a výjezdu na ul. Mitrovickou (exit 42). Jejich celková délka je 3,3  km.

V úvodu  tohoto rozhodnutí jsou vyjmenovány  pozemky na katastrálním území  Staříče, Paskova, Nové Bělé a Hrabové, na kterých budou umístěny  jednotlivé stavební objekty (SO).  Pak následuje jejich popis :

SO 001 -  Příprava území.  Sejmutí ornice u jednotlivých staveb, kácení stromů.

SO 101 -  Úprava dálnice D56. Nové trativody, osazení svodidel podél nových staveb, úpravy terénu , úpravy délek a šířek připojovacích a rozšiřovacích pruhů.  

SO 201 -  Přemostění protihlukové stěny přes Mitrovický  potok. Je navržena příhradová  trubková konstrukce, spočívající na třech pilířích.

SO 301 -  Odvodnění povrchových vod. Tento stavební objekt řeší odvedení povrchových vod v místech, kde dřívější systém byl narušen novými stavbami.

SO 351 -  Přeložka vodovodu.  Bude provedena  mezi  protihlukovou stěnou č. 4 a 5, kde stávající vodovod se dostal do kolize se základovými patkami protihlukových stěn.

SO 701 -  Protihluková stěna. Začátek protihlukové stěny  je u sjezdu do Oprechtic  na území Paskova, konec  protihlukové stěny je na konci obce Nová Bělá, za sjezdem na ulici Hrabovskou.  

SO 140 – Sjezdy. Tento stavební objekt řeší  stavební změny,  vzniklé úpravou sjezdů a výjezdů.

SO 801 – Vegetační úpravy:  Úpravy zeleně – zatravnění, výsadba keřů a stromů.

SO 860 – Oplocení. Rozšíření  některých částí  dálnice D56 a další změny  si vyžádaly i přeložky oplocení.

Jaké změny následkem této stavby vzniknou na D56 na katastrálním území Hrabové? Nijak zásadní.  Rozšíření některých úseků dálnice si vyžádá pouze nové oplocení.   Tyto úpravy končí u exitu č. 39, tj. u sjezdu a výjezdu na Paskovskou ulici a k

Toto  územní rozhodnutí nahrazuje pro uvedené stavby stavební povolení a má platnost 5 let. Kdy se skutečně začne stavět, to bude záležet na  finančních možnostech státu.

8. 8. 2023     V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma