Navigace: Vladimír Slavík > Místní časopisy > O čem psaly Hrabovské listy v r. 2006.

O čem psaly Hrabovské listy v r. 2006.

 

Časopis měl tehdy pouhé  4 stránky.

Titulní strana byla věnována převážně rozpočtu, celkové příjmy byly  32 mil. Kč. Posdstatnou části plánovaných výdajů byly  investice. Ve velkém rozsahu se opravovaly místní komunikace a chodníky. Výdaje do školských zařízení se plánovaly ve výši 4,2 mil. Kč, na údržbu veřejné zeleně se počítalo s částkou 1,6 mil. Kč.

Jako každým rokem bylo na přední staně Hrabovských listů  PF 2006 -  přání do nového roku, mnoho zdraví, osobní a pracovní úspěchy všem občanům Hrabové.

Důležitá informace byla o tom, že podle rozhodnutí tehdejšího ministerstva dopravy nebude spoplatněna silnice R-56, Místecká.

Následkem sněhové kalamity vznikly v Hrabové i v okolí velké dopravní problémy.

V základní škole se uskutečnil  První vánoční jarmark.  Prodávaly se výrobky s vánoční tématikou, které vyrobili žáci spolu s učiteli. Pro rodiče se prodával i horký punč a pěvecký sbor školy zazpíval koledy. Jarmark byl hojně navštíven rodiči i pedagogy, kteří působili u jednotlivých stánků jako prodejci. O tuto úspěšnou akci se zasloužila mimo perzonál školy paní Martina Žídková.

V kostele sv. Kateřiny vystoupilo na tradičním vánočním koncertě Pěvecké sdružení ostravských učitelek.Ve zcela zaplněném kostele uvítal občany starosta  Bohumil Rundt.

Prostřednictvím Hrabovských listů byli občané informováni o tom, že příprava na stavbu Prodloužené Mostní úspěšně pokračuje a s uvedením do provozu se počítá v r. 2008. Předpokládá se, že pak nastane pokles dopravního zatížení  Paskovské až o 70%.

Ve společenské kronice blahopřálo vedení obce 21  „dříve narozeným“ občanům k jejich narozeninám.

Plesy a karnevaly připravuje TJ Sokol, myslivci, hasiči. Počítá se i s dětským karnevalem s Hopsalínem – vše v sále restaurace „U lípy“.

Na startu Silvestrovského běhu 2005 se sešlo 69 závodníků, vítěz dosáhl času 34:07 hod.  Z občanů Hrabové bodovali Libuše Tořová a žáci Jan Šrajer a Nikola Černíková. Závod vzorně zorganizoval Radouš Holuša .

 V posledním článku lednových Hrabovských listů z r. 2006 děkují manželé Soukupovi ředitelce MŠ Klubíčko a vedení ZŠ za vstřícnost, ochotu a péči, kterou věnovali jejich dcerce Anetce.

Nyní jsme o 10 let starší a řešíme poněkud jiné problémy.

11. 2. 2016.  V.S. 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma