Navigace: Vladimír Slavík > (Místní informační média) > Místní informační média od 19.2. do 25.2. 2024

Místní informační média od 19.2. do 25.2. 2024

Místní informační média od 19.2. do 25.2. 2024

Webové stránky městského obvodu:

Fotogalerie (autoři Ilona a Libor Hromádkovi): Oldies párty - Láska je láska. Pejsek a kočička jdou do divadla. Duha nad Hrabovou. Koncert Jiřího Dědečka. Fotbalový ples. Mikroúplněk Měsíce.

Zastupitelstvo a výbory zastupitelstva: Žádné informace.

Rada a komise rady: Zápis a usnesení z jednání kulturní komise z 16.1. 2024.

Veřejný rozhlas: Žádné hlášení.

Úřední deska: Výroční zpráva o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. za rok 2023. Pozvánka na 9. zasedání ZMOb Hrabová na 4.3. 2024.

Aktuality: Pozvání na 9. zasedání ZMOb Hrabová. Divadelní představení: Zážitkové dárky.

Facebook městského obvodu: Oldies párty: Láska je láska (Foto I. a  L. Hromádkovi). Pejsek a kočička jdou do divadla (Foto I. a  L. Hromádkovi). Jiří Dědeček – recitál básníka a písničkáře. Pozvánka na 9. zasedání ZMOb 4.3. 2024. Divadelní představení – Zážitkové dárky. Komentované prohlídky Ostravy. Dres a tretry –Jiří Dědeček (Foto I. a L. Hromádkovi).

Nástěnka na webu Hrabova.info: Celkem zveřejněno 18 informací. Pro mne byla nejzajímavější tato:

14.2. 2024: Měření zápachu v Hrabové.   Informace se vztahují na plnění Dohody  o partnerství MOb Hrabová  s VŠB – TU s názvem „TOP AIR Ostrava Hrabová“ ze dne 1. 2. 2024. Tento projekt umožní monitorování ovzduší na 20 místech v různých částech Hrabové prostřednictvím senzorů, instalovaných  většinou u rodinných domů.  V topné sezóně 2023/2024 bude probíhat online měření po dobu minimálně 90 dnů, a pak v omezenějším režimu ještě 200 dnů (netopná i topná sezóna).  Nástěnka také informuje, že účastníkům akce budou plně uhrazeny náklady na elektřinu, spojené s provozem těchto senzorů.

Komentář HN:  K čemu budou výsledky těchto měření použitelné? Pokud by šlo o lokalizaci topenišť s pevnými palivy, tak jejich seznam by měl být k dispozici na odboru stavebně správním ÚMOb Hrabová.  Ale je možné, že hlavním cílem těchto měření je prohloubení vědomostí o způsobu šíření zápachů. Má se potvrdit domněnka, že zápach je přenášen z místa na místo prachovými částicemi.   Prováděný monitoring zjistí podrobnosti o různých vlivech na šíření prachových částic, a tím i zápachu. Patří mezi ně směr větru, velikost částic prachu,  denní doba, teplota a vlhkost vzduchu, a možná i další vlivy. Výsledky těchto měření mohou být v budoucnu použity k dalším zkoumáním tohoto problému. Projekt má celkové náklady 2.335 tis. Kč, Norské é fondy mají uhradit  90 %, VŠB a MOb Hrabová po pěti procentech. .   

Pondělí, 26. února 2024          V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma