Navigace: Vladimír Slavík > Orgány samosprávy > Jednání zastupitelstva města Ostravy 21. 6. 2017

Jednání zastupitelstva města Ostravy 21. 6. 2017

 

Vybral jsem  z tohoto jednání záměrně témata, která by mohla zajímat občany Hrabové. Především mě zajímala aktivita představitelů našeho městského obvodu na tomto zasedání. Bylo tam přítomno 15 starostů městských obvodů, bohužel není k dispozici presenční listina, takže nelze zjistit, zda zástupce Hrabové byl přítomen.

V průběhu jednání vystoupili k různým záležitostem zástupci  městských obvodů Staré a Nové Bělé, Slezské Ostravy a Poruby.

Na programu byla i zpráva o hospodaření města v r. 2016, tzv. závěrečný účet. Diskuse byla velmi podrobná, a také se projednávaly důvody, proč nebyly čerpány prostředky na investice. Původní rozpočet byl vyčerpán pouze na 61 %.

Následovalo projednávání materiálu č. ZM-M100 s názvem  Návrh na rozdělení volných finančních  zdrojů.

Úvodní slovo  měla náměstkyně primátora Iveta Vozňáková. Sdělila, že je k dispozici  154 mil. Kč. Kromě toho na investiční odbor magistrátu „poputuje“ 109 915 tis. Kč na akce, které se týkají městských částí a budou realizovány prostřednictvím investičního odboru.

V této záležitosti bylo přijato usnesení č. 1725/ZM1418/27 ve znění:

1. ZMO schvaluje návrh na rozdělení volných zdrojů  ve výši 1.033,510 tis. Kč.

2. ZMO rozhodlo o poskytnutí finančních prostředků  městským obvodům takto: Slezská Ostrava – na opravu chodníků 4 mil. Kč, na opravu rozvodů vody a odpadů 4,8 mil. Kč. Ostrava-jih na opravu dopravního hřiště 0,5 mil. Kč. Poruba – na výstavbu parkoviště 11 mil. Kč. Atd.

 Marně jsem hledal položku na rekonstrukci mateřské školy v Hrabové nebo finanční podporu na jinou akci v našem obvodě.

Vzniká otázka: proč orgány zastupitelstva města Ostravy nemají potřebu ze svých finančních zdrojů podporovat další rozvoj Hrabové?

Jsou možné pouze dvě odpovědi: buď pro tyto dotace není žádný reálný důvod, nebo současní představitelé Hrabové o tyto dotace účinným způsobem neusilují. Je těžké zjistit skutečné důvody. Faktem je, že Hrabová na současné finanční přebytky města nemá nárok. Ale opět znepokojující otázka: vadí to vůbec někomu v Hrabové?

26. 7. 2017    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma