Navigace: Vladimír Slavík > Orgány samosprávy > Nová záložka na Hrabova.info.

Nová záložka na Hrabova.info.

 

Díky výbornému nápadu Milana Slívy má Hrabova.info další záložku s názvem „Odkazy“. I když jsem poměrně častým uživatelem internetu, byl jsem překvapen, kolik informací mi uniklo v oblasti společenského, kulturního a politického dění v současné Hrabové. Včetně nových a aktuálních webů politických stran a hnutí. Přečetl jsem si tam dokonce volební program ODS Hrabová na jejich obnovených webových stránkách.  Stejně jako článek  s názvem Audit – Hrabová z 28.8. na webu hnutí „Změna pro Ostravu“ od Vlaďky Kopitzové.  

Nyní to mají i méně zkušení uživatelé internetu včetně úplných začátečníků jednodušší, stačí pravidelně sledovat Hrabova.info a novou záložku  „Odkazy“.  Tomuto záslužnému projektu chybí  ještě předat informaci o jeho vzniku široké veřejnosti Hrabové  – třeba prostřednictvím příštího čísla  Hrabovských listů.

Osobně mi v oblasti občanské informovanosti momentálně( mimo jiné) chybí následující:

1. Průběžné informace o tom, co řeší na svých zasedáních členové výborů zastupitelstva a komisí rady. Jsou sporadicky zveřejňovány na různých místech, jako jsou webové stánky obce, web Hrabova.info a Hrabovské listy. V případě systematického zveřejňování na jednom místě (mám tím na mysli novou záložku Hrabova.info), vznikl by souhrný přehled o jejich činnosti. Vyplynula by např. potřebnost poměrně nákladné povodňové komise nebo podrobnější zprávy o činnosti komisí letopisecké, bytové a dalších. Zasílání aktuálních informací by mohli obstarat  členové těchto komisí, zastupující v nich tzv. opozici.

2. Chybí mi (a možná nejenom mi) místní inzeráty místních občanů v místních sdělovacích prostředcích. Nabídky zboží, služeb a nemovitostí a na druhé straně i poptávkové inzeráty tohoto typu. I nová záložka to jisté míry řeší. Hrabovské listy, na rozdíl od ostatních místních časopisů, se této službě občanům dlouhodobě  z neznámých důvodů vyhýbají. Jakoby šlo o něco méněcenného a zbytečného.  

9.10. 2015.  V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma