Navigace: Vladimír Slavík > Orgány samosprávy > Webové stránky MOb Hrabová

Webové stránky MOb Hrabová

 

 

Nedávno jsem v  Hrabovských novinách  uvítal vznik rubriky „Aktuálně“ na oficiálním webu MOB Hrabová. Příliš mi nevadilo, že správcem této rubriky je soukromý subjekt.  Oceňoval jsem aktuálnost poskytovaných informací, což je mimo schopností současné veřejné správy Hrabové. Tedy jak představitelů samosprávy tak  úředníků místní správy.

Ale vzniká zde problém. Podle mého názoru si mají webové stránky obce zachovat  nadhled nad  různými subjektivními názory různých skupin a skupinek občanů. Ted zveřejňované informace  mají být zcela objektivní. 

V tomto směru mě nemile překvapila  zpráva v  uvedené rubrice webových stránek obce  s titulkem „Otázka první písemné zmínky se bude řešit u kulatého stolu“.

Autor této informace vytýká naší letopisecké komisi, že se dostatečně nevěnovala otázce, zda Hrabová má letos slavit 720 nebo 750 let od svého založení.

Pro mě je to zcela nepochopitelné tvrzení. Je všeobecně známo, že předseda letopisecké komise pan Martin Slepička rozeslal již v září roku 2016 stanovisko významných současných historiků o nejnovějších názorech na výklad testamentu biskupa Bruna,  ze kterých jednoznačně vyplynulo, že bychom letos měli slavit 750 let od první písemné zmínky o Hrabové.  Že se tak nestalo,  to nelze vyčítat předsedovi letopisecké komise.

Soudím, že tato záležitost ještě neskončila a diskuse bude pokračovat na stránkách Hrabovských listů. Bude to  školení o tom, jak se dopracovat k  jednotnému a pokud možno i závaznému názoru na různé problémy, které se dotýkají ne pouze jednotlivců, ale  celé obce.

Závěrem:

 Naše mediální komise na svém příštím zasedání dne 9.10. by se měla zabývat uvedenou problematikou a vypracovat „pravidla hry“  i pro rubriku „Aktuálně“ na webových stránkách Hrabové. Aby tyto zprávy byly zcela objektivní a nevyjadřovaly názory pouze některých jednotlivců. K tomu složí  soukromé weby Hrabova.info a mé Hrabovské noviny.

23. 9. 2017    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma