Navigace: Vladimír Slavík > Orgány samosprávy > 11.2. 2023: Jednání komise VDE 25.1. 2023

11.2. 2023: Jednání komise VDE 25.1. 2023

Jednání komise VDE dne 25.1. 2023

Byly projednány úkoly z RMOb, podněty občanů a podněty členů komise.

Úkoly z RMOb:  stanovisko k  žádosti Green Gas ke změně stavby vodního díla, další úpravy hřbitova, protihlukové stěny kolem ul. Místecké. Doporučení komise jsou uvedena v zápise.  Dále RMOb předala komisi dva návrhy p. Daníčka (návrh na modernizaci MK K Pilíkům a  návrh na prodloužení kanalizační stoky C-5). Komise tyto návrhy projednala a doplnila o některé své připomínky.

Podněty od občanů: umístit odpadkový koš a doplnit zábradlí v prostoru před podchodem pod ulicí Místeckou, vyřešit problém v místě odbočky z nájezdové rampy  na ul. Místecká směrem ke hřbitovu kde se shromažďuje voda, posoudit návrh na výsadbu stromů podél ulice Domovská a ul. K Pilíkům. Komise tyto podněty projednala a navrhla radě příslušná opatření.

Podněty od spolků a organizací:  Byly projednány podněty spolku Zelená Hrabová a  navržena vhodná řešení.

Podněty členů komise: Zápach z provozovny Brembo Czech v Průmyslové zóně, vsak vody z nově vybudovaných urnových hrobů na hřbitově, propojka mezi ulicemi Na Farském a U Řeky,  vytvoření pasportu místních komunikací a sestavení plánu oprav, oprava komunikace K Pilíkům od  ul. Bělské jižním směrem,  řešení některých úseků ul. Paskovské z hlediska bezpečnosti provozu, měření kvality ovzduší.

Komentář HN: Počet  úkolů, podnětů a dalších problémů je velmi vysoký. Je to způsobeno tím, že komise VDE v minulém funkčním období zasedala naposled v květnu 2022, a od té doby se úkoly v oblasti  výstavby, dopravy a ekologie řešily ve velmi omezeném rozsahu. Nové složení komise a zejména osoba nového předsedy pana Krejčíčka naznačuje, že komise  úspěšně současnou situaci zvládne. Potěšitelná je i zpráva, že komise bude zasedat jednou měsíčně.

11. 2. 2022    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma