Webové stránky Hrabové –pokr. 5
V této části mých poznámek k webovým stránkám naší obce opět nabízím těm, kteří je budou inovovat, možnost využití různých nápadů z ostatních městských obvodů.
Za pozornost stojí následující: zveřejnění jednacího řádu výborů a komisí, elektronické adresy zastupitelů, bohatá videogalerie, obecní kronika, všechny výtisky místního časopisu, hřbitovní řád, postup při zasílání podnětů a připomínek občanů, jméno a adresa správce webových stránek, text hlášení místního rozhlasu, jména jubilantů atd.
Podrobně jsem o tom všem vloni ( přesně 9. 5. 2016) napsal článek, ze kterého dnes uvedu následující výňatek:
V současné době pracuje naše nová mediální komise na „rekonstrukci“ hrabovských webových stránek. Nutnost této rekonstrukce zde nebudu zdůvodňovat , byla již dlouho vyžadována a je dokonce obsažena i ve volebních programech některých volebních subjektů z posledních voleb.
I když nemám možnost přímo do tvorby nových webových stránek zasahovat, přece jenom se snažím k těmto inovacím přispět. Proto jsem poměrně důkladně prostudoval strukturu a obsah webových stránek ve všech ostravských městských obvodech a snažil se poukázat na některé zajímavosti, které by možná uvítali i naši občané na našich webových stránkách.
Možná, že má práce bude k něčemu dobrá, možná členové mediální komise budou četbu tohoto seriálu pokládat za ztrátu času. Těžko to odhadnout.
Nutnost inovace webových stránek chci doložit na příkladě, který není jistě bůhví jak významný, ale dosti charakteristický. V Hrabové existuje již dlouho hudební skupina DEOR. Je populární především u starší generace. Finančně je každoročně podporována (i když ne příliš) i z rozpočtu Hrabové. Proklamace o kultuře, nových webových stránkách, o větší pozornosti seniorům, jsou obsaženy téměř ve všech volebních programech našich volebních stran a hnutí.
V sobotu 7. května 2016 měl tento orchestr koncert „U Lípy“. Jsem pravidelným posluchačem, stejně jako cca 100 jiných občanů, kteří koncert navštívili. Přesto bylo ještě dostatek volných míst.
Nyní k věci: jak naše webové stránky o této akci informovaly? Neinformovaly. Náhodou jsem zaslechl v pátek informaci o koncertě v místním rozhlase. Žádná zmínka nebyla ani v posledních Hrabovských listech.
Uvědomuji si tuto „absenci“ informací především po prostudování webových stránek všech 23 ostravských městských obvodů. Ve většině by tato informace byla. Buď v místních novinách třeba v rubrice“ Co hlásil místní rozhlas“. V Nové Bělé a v některých dalších obvodech by se dokonce videozáznam z koncertu objevil v jejich videogalerii. Jako záznamy ze všech podobných akcí. Hrabová je od těchto jinde již běžných praktik ještě příliš vzdálená.
Ale naděje umírá naposled! Možná nás nová mediální komise novými webovými stránkami Hrabové příjemně překvapí. Uvidíme. Konec citace článku z května r. 2016.
21. 3. 2017 V.S.