Navigace: Vladimír Slavík > Ostatní > 26.12. 2022: Jó Hrabová...

26.12. 2022: Jó Hrabová...

Jó Hrabová…

Nevím, co bylo toho příčinou, ale najednou mi v  uších zazněla melodie hraná na harmoniku se slovním doprovodem „Jó Hrabová““. Začal jsem pátrat po zdroji této vzpomínky, a podařilo se.

Našel jsem ji na webu Hrabova.info s následujícím komentářem: „ Manželé Poláčkovi složili a nahráli ekologicko-situační satiru o Hrabové na motiv slezské písně. K povedené písni vytvořili manželé Hromádkovi klip, který vznikl převážně ze záběrů natočených na území našeho městského obvodu.

Hudba: Marcela a Miroslav Poláčkovi.

Video: Ilona a Libor Hromádkovi.

Pořízeno:  5. dubna 2017, délka 2:49 min.

Střídají se záběry hrabovského kostelíka v různých ročních obdobích, Ulice Domovská v zimě i v létě, hnízdo hrabovských čápů včetně jejich obyvatel, koně, krávy, paskovský Celpak,  Nová Huť s kouřícími komíny, Průmyslová zóna, hrabovská studánka, kvetoucí stromy, řeka Ostravice, rybníky Pilníky s kačenami, místní cesty, Šídlové, škola, hostinec U Lípy s pohřebním vozem, budova radnice atd. Záběry se střídají v souladu s hudebním doprovodem.

Komentář Petra Žižky 6. 4. 2017 v 5:40: To je fakt super. Vtipné a přitom trefné. Hrabová v pár minutách!!! Autoři mne potěšili a já tleskám a děkuji.

Komentář Jana Sochy: 6. 4. 2017 v 8:28: Skládám poklonu autorům. Málokterá obec má svou hymnu.

Můj komentář 26. 12. 2022 v 9:31: Tento klip se, bohužel,  nestal Hrabovskou hymnou. Hledal jsem ho v různých rubrikách webových stránek městského obvodu, ale marně. Kladu si otázku: Proč  tak trestuhodně pomíjíme výsledky práce našich spoluobčanů, které mohou zvýšit prestiž  naší obce? Mohli jsme mít vlastní hymnu, ale nemáme. Kde se stala chyba?

26. 12. 2022   V.S.

© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma