Výstava drobného zvířectva v Hrabové
Každoročně tuto výstavu navštěvuji, ale ta letošní byla po všech stránkách vynikající, a to jak počtem vystavených zvířat tak i tím ostatním, co k výstavě patří. Míním tím občerstvení a další atrakce jak pro dospělé tak pro děti.
Králíků bylo vystaveno celkem 86, holubů 27, drůbeže 12. Kromě místních chovatelů vystavovali i letos chovatelé ze širokého okolí. Těch bylo 26. U vystavovaných exemplářů byly většinou lístky s hodnocením, u některých i prodejní cena.
Pokud jde o občerstvení, tak o to bylo zajištěno jak u Kumána ( alko i nealko nápoje a jiné pochutiny), tak u Ládě Sumary (párky a uzené klobásy).
Velmi spokojené byly i děti. V dětském koutku byla na skluzavku fronta, i ostatní atrakce byly stále obsazeny. Zájem dětí byl i o odrážecí desku s otvory. Děti si tuto atrakci vylepšily tím, že kýbl plný míčků na cestě vysypaly, a pak společně s maminkou sbíraly. A to opakovaně.
Zkusil jsem své štěstí u Tom Kola, byl jsem velmi úspěšný, na 4 losy jsem vyhrál kohouta a morče. Vzdal jsem se výhry a vyměnil ji za dvě lízátka.
Hlavním organizátorem této výstavy byl předseda spolku „Český svaz chovatelů“ v Hrabové, pan Petr Balušek. Umím si představit, kolik času musel věnovat této akci, která je užitečná nejen pro chovatele, ale má širší dosah. Tím míním poučení a zábavu pro návštěvníky, obzvlášť pro děti, a šíření dobré pověsti našeho městského obvodu v širokém okolí. Ne každý městský obvod s vesnickou minulostí má dostatek ochotných občanů uspořádat tak náročnou akci.
Na závěr poznámka k finanční podpoře této akce ze strany městského obvodu. Organizátoři výstavy žádali 10 tis. Kč, finanční výbor doporučil pouze 5 tis. Kč, a zastupitelé se s touto částkou ztotožnili. Pokládám toto rozhodnutí zastupitelů za velmi nezodpovědné, které může vést i k tomu, že letošní výstava byla poslední. Doufám, že se tak nestane.
Úterý 28. května 2024 V.S.