Navigace: Vladimír Slavík > Ostatní > 4.1.2016: Odpověď na dopis paní Jany Václavíkové

4.1.2016: Odpověď na dopis paní Jany Václavíkové

Vážená paní,

dovolte, abych Vás přivítal mezi občany Hrabové. Mám na to právo, jsem starousedlík a leccos pamatuji, je mi 80 let. Pokud máte zájem se seznámit blíže s historii i současnosti naší obce, doporučuji si přečíst některé články a materiály, zveřejněné  na webových stránkách Hrabova.info a Hrabovských novin. Kroniky, popis Hrabové dříve a nyní, starší i novější vydání Hrabovských listů apod. Je to ale časově dost náročné.

Nyní k „Prodloužení Mostní“. S touto komunikací se počítalo již v době první republiky, avšak stavba se dostala do územního plánu až v r. 1994. Byla a je  všemožně podporována velkou většinou  občanů  Hrabové,  protože jejím úkolem je odstranit těžkou nákladní dopravu z Paskovské, především z její jižní části. Stavba má být zahájena v r. 2017. Ulehčí tak život několika stovkám občanů, ale možná zhorší životní prostředí těm, kteří bydlí v blízkosti budoucí trasy. Těch je ale jen několik. A teď „babo raď“. Asi by se měly  respektovat zájmy většiny. Podle mých informací se připravuje beseda s občany, kde se má podrobně probírat technické řešení této stavby. Možná se tak rozptýlí obavy některých občanů z negativních ekologických dopadů na okolní krajinu.

V Hrabovském občastníku je článek Milana Slívy, který je hlavním odpůrcem uvedené stavby. Bohužel nejsou zveřejněny agrumenty těch, kteří ji podporují.

Z hlediska legislativy je situace následující: Stavba je součástí Územního plánu Ostravy, který schvaluje (nebo mění) zastupitelstvo města Ostravy, ne zastupitelstvo Hrabové. Územní plán řeší dopravní problematiku z hlediska celého města a širšího okolí, nejenom Hrabové. Možná to připadá některým nesprávné, ale jak jinak tyto problémy řešit? Vyhovíte jednomu a poškodíte ostatní.

Jak vidíte, situace z Prodlouženou Mostní je dost komplikovaná a vytvoření objektivního názoru vyžaduje se seznámit podrobně s celkovou situací. Jinak můžete později zjistit, že jste bojovala na nesprávné straně.

Na závěr děkuji za Váš dopis. Pokud máte potřebu se informovat o dalších záležitostech Hrabové, velce rád Vám odpovím.

S pozdravem Vladimír Slavík

Hrabová, 4. 1. 2016

© vladimirslavik.netstranky.cz - Web vytvořen a provozován prostřednictvím služby netstranky.cz