Navigace: Vladimír Slavík > Ostatní > 5.2.2016: Doba hájení

5.2.2016: Doba hájení

Doba hájení.

Ano,  nový starosta a nový tajemník mají nárok na svých 100 dnů hájení. S tím musí souhlasit všichni rozumní občané. Hájené osoby by neměly býti obtěžovány  různými  problémy, které mohou počkat.

Ale to neznamená, že se musí zastavit činnost všech orgánů samosprávy. V lednu nevyšly Hrabovské listy. Zodpovídá za to redaktor a redakční rada.  Asi to má své důvody, možná se připravují změny, které čtenáře příjemně  překvapí a jsou příčinou zpoždění.   I v tomto případě by bylo vhodné na webových stránkách  obce nebo prostřednictvím Hrabova.info zveřejnit příkladně tento text: „Vážení čtenáři Hrabovských listů, z technických důvodů se vydání našeho časopisu opozdí cca o 14 dnů. Děkujeme za pochopení“. Občané by tuto omluvu a informaci určitě ocenili.

Stejně tak  může nerušeně pokračovat ve své činnosti  ( a zřejmě pokračuje) Rada, její komise (včetně redakční) a výbory zastupitelstva . Proč by nebylo možné se  vyjadřovat k činnosti těchto orgánů a žádat různé informace?  Co mají společného se starostou a tajemníkem?

Mě by na příklad zajímalo, jak se daří řešit perzonální problémy na ÚMOb (viz nedávné vyjádření starosty na stránkách MS deník.cz.  Ale jsem trpělivý, počkám si na oficiální sdělení. Stejně tak, jak a kdy se změní webové stránky Hrabové nebo kdy bude beseda s občany o Prodloužené Mostní.  Kdybych s těmito problémy nyní obtěžoval  starostu a tajemníka, porušil bych zásady hájení, a proto tak nečiním.  

Podle mě „hájení“ spočívá v tom, že příslušné osoby  nebudou zbytečně obtěžovány  a zdržovány různými dotazy, telefonáty a návštěvami.  Aby se mohly v klidu  seznámit s obrovským nožstvím různých písemných podkladů a dalších materiálů,  které musí nutně prostudovat. Aby byli, jak se říká „v obraze“ a aby jejich budoucí rozhodování bylo pokud možno  bezchybné a sloužilo zájmům našich  občanů.

5. 2. 2016     V.S. 

© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma