Pan místostarosta Orkáč není demokrat
Velmi se mi nelíbí pojetí zastupitelské demokracie panem místostarostou R. Orkáčem. Za správné považuje pouze své názory a svá řešení, ty ostatní neuznává a jejich autory různými způsoby dehonestuje.
Na začátku volebního období byl určen za osobu (gestora), zodpovědnou za informační technologie. Pan Orkáč řešil tento úkol svérázným způsobem. Vytvořil soukromý web Hrabova.info (včetně přílohy „Nástěnka“) a považuje to za splnění svého úkolu. Nechápe, že soukromý web nemůže nahradit informační prostředek městského obvodu. Soukromý web zveřejňuje soukromé názory, web městského obvodu názory volených orgánů. Pro zvýšení atraktivnosti svého webu používá informace, ke kterým mají přístup pouze členové rady a úřednice (úředníci) ÚMOb Hrabová.
Další příklad nedemokratického chování pana místostarosty: Z pozice předsedy mediální komise zcela ovládl Hrabovské listy. Tisknou se pouze články, které schválí pan místostarosta.
Pan místostarosta se řídí heslem krále Francie Ludvíka XIV „Stát jsem já“. Koná tak nevědomky, vyhovuje to jeho vztahu k demokracii. Problémem je, že svou agresivní povahou ovládá i své okolí, kterému vnucuje své názory.
Čtvrtek 8. ledna 2026 V.S.