Hrabovští burani II
Míním tím ty spoluobčany, kteří na místním FB znevažovali stávku učitelů. Byl mezi nimi i pan Tomáš Jaborník s následujícím názorem:
„ Hovno ty děti v té škole naučí, pracovní dobu mají kratší a mají víc volna, než obyčejní zaměstnanci z jiného oboru“.
V mých očích je pan Tomáš Jaborník hrabovský „buran“ číslo jedna.
Nemohu zde nevzpomenout na svou maminku, ročník 1912. Měla pouze „měšťanskou školu“ , ale učila mě vážit si učitelů. V tehdejší době byl ještě učitel Pan Někdo. Občané při náhodném setkání s panem učitelem smekali čepici a zdvořile pozdravili.
Proto je pro mě zcela nepochopitelný výrok pana Jaborníka na FB Hrabová. Místo toho, aby nabádal k úctě k učitelům, tak činí pravý opak. Usuzuji tak podle jeho výroku na FB, který si možná přečtou i jeho děti nebo vnuci.
Vážení spoluobčané, apeluji tímto na váš zdravý rozum. Jistě pokládáte za svou nejdůležitější prioritu šťastnou budoucnost svých potomků. Jistě jste si vědomi , jak významný je pro dosažení těchto cílů stupeň jejich vzdělání.
To závisí také na kvalitě místních učitelů. Nemám žádné důvody pochybovat o jejich kompetentnosti. Velice si jich vážím a nabádám k tomu i ostatní občany.
Ale problémem je kvalita rodičů. Opět zde vzpomenu svou matku. Každý den po příchodu ze školy pokračovalo doma vyučování. Probrali jsme všechno, co jsem se ten den naučil. Pokud nebyly na vysvědčení „samé jedničky“, tak to považovala za své selhání.
Taková byla většina rodičů mé generace.
Výše uvedené veřejné hodnocení pana Jaborníka našich učitelů zasluhuje odsouzení . Prozatím se tak nestalo, a jsem tím velmi znepokojen.
9. 11. 2019 V.S.