Navigace: Vladimír Slavík > Ostatní > 9.11.2019: Hrabovští burani II

9.11.2019: Hrabovští burani II

Hrabovští burani II

Míním tím ty  spoluobčany,  kteří  na místním FB  znevažovali   stávku učitelů. Byl mezi nimi i pan Tomáš Jaborník s následujícím názorem:

Hovno ty děti v té škole naučí, pracovní dobu mají kratší a mají víc volna, než obyčejní zaměstnanci z jiného oboru“.

V mých očích je pan Tomáš Jaborník  hrabovský „buran“  číslo jedna.

Nemohu  zde nevzpomenout na svou  maminku, ročník 1912. Měla pouze  „měšťanskou školu“ , ale učila mě vážit si  učitelů. V tehdejší době byl ještě učitel  Pan Někdo.  Občané při náhodném setkání s panem  učitelem smekali čepici a zdvořile pozdravili.  

Proto  je pro mě zcela nepochopitelný výrok pana Jaborníka  na FB  Hrabová. Místo toho, aby nabádal k úctě k  učitelům, tak činí pravý opak.  Usuzuji tak podle jeho výroku na FB, který si možná přečtou i jeho děti nebo vnuci.

Vážení spoluobčané, apeluji tímto na váš zdravý rozum. Jistě pokládáte za  svou nejdůležitější prioritu  šťastnou budoucnost  svých  potomků.  Jistě jste si vědomi , jak významný  je  pro dosažení  těchto  cílů stupeň  jejich   vzdělání.

To závisí také  na  kvalitě místních učitelů.  Nemám žádné důvody pochybovat  o jejich kompetentnosti. Velice si jich vážím a nabádám k tomu i ostatní občany.

Ale problémem je kvalita  rodičů. Opět zde vzpomenu svou matku. Každý den po příchodu ze školy pokračovalo doma vyučování. Probrali jsme všechno, co jsem se ten den naučil. Pokud nebyly na vysvědčení „samé jedničky“, tak to považovala za své selhání.

Taková byla většina rodičů  mé generace.

Výše uvedené veřejné hodnocení pana Jaborníka našich učitelů  zasluhuje odsouzení .  Prozatím se tak nestalo, a jsem tím velmi znepokojen.

9. 11. 2019      V.S.

© vladimirslavik.netstranky.cz - Web vytvořen a provozován prostřednictvím služby netstranky.cz