Navigace: Vladimír Slavík > Ostatní > 9.8.2016: Ostravská radnice

9.8.2016: Ostravská radnice

Ostravská radnice

Po přečtení posledního čísla městského časopisu „Ostravská radnice“ mě napodlo, že zde existuje mediální prostor, kterého by bylo možno využit i ke většímu zviditelnění našeho městského obvodu. Stále  platí, že o kom se nemluví, jakoby neexistoval.

A jsem přesvědšen, že bychom mohli nabídnout širokému okruhu čtenářům tohoto měsíčníku mnoho zajímavého jak z historie Hrabové tak i z její  současnosti.

Z dřívějších dob mě napadají následující témata: Rybnikářství v Hrabové, Minulost a současnost dřevěného kostelíka, Minulost a současnost sídliště Šídlovec, Hrabová kdysi a dnes, Smrt strážmistra Františka Janhuby, Tragický příběh mladého hrdiny Vladislava Čermáka v r. 1945, Básník Vilém Závada a Hrabová,  Historie tramvajové tratě Komárek a řada dalších.

Ze současných na příklad  Proměna Panského dvora v Hrabové, Co si slibujeme od  Prodloužené Mostní, Co obsahuje územní plán Hrabové, Kulturní dům ano či ne,  Nová lávka přes Ostravici, Evropsky významá lokalita Pilíky  a řada dalších.

Prolistoval jsem  všechna letošní čísla Ostravské radnice a nalezl tam následující zmínky o Hrabové: V  březnovém je dotaz občana, kdy bude v jižní části Hrabové dokončena kanalizace. Více příspěvků a informací  je v posledním čísle. Na  na str. 8:  Mezi oceněnými žáky města škol II stupně za výjimečné výsledky je uvedena žákyně naší školy Gabriela Lyčková. Na str. 9 je informace o oslavě v Hrabové u příležitosti 120 let od založení tototo spolku. Na str. 11 je informace o zábavné akci Hravá Hrabová, jehíž  součásti jsou i filmová představení pod širým nebem.

Možnost většího zviditelnění Hrabové opírám jednak o skutečnost, že je o čem psát a také o to,  že je zde dostatek autorů, kteří své schopnosti prozatím uplatňují pouze v místních sdělovacích prostředcích.

Jenom nevím, jaká by byla reakce  na tuto iniciativu šéfredaktoara Ostravské radnice  Mgr. Libora Vidličky. Nejlépe by bylo to vyzkoušet v praxi.

9. 8. 2016    V.S. 

© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma