Navigace: Vladimír Slavík > Události v Hrabové v letech 1945 - 1954 > Události v Hrabové - duben 1954 (1)

Události v Hrabové - duben 1954 (1)

Schůze OR 7. 4. 1954

 Schůze obvodní rady  se konala  7. 4. 1954 a řídil ji s. Vitoslavský  za účasti 7 členů rady.

Došlá pošta:

JNV v Ostravě žádá o uvolnění prostor přístavby hasičské zbrojnice. Budeme hledat náhradní skladiště, abychom uvolnili to nynější. Správa spojů žádá, abychom našli občana, který bude zodpovědný za místní rozhlas. Navrhuje se s. Olšanský.

Hlavní zprávy referentů:

S. Vitoslavský podává zprávu o průběhu předvolební kampaně. Účast občanů je poměrně malá. V první etapě bylo na schůzích přítomno 300 občanů, v druhé etapě jen 130 občanů. Příští týden budou hovory v jednotlivých okrscích a dvě schůze, kde se bude projednávat kandidatura do městského NV.

Zprávu o živočišné výrobě podává za nepřítomného s. Kanclíře s. Mazák. Stav skotu je v naší obci 337 kusů, z toho 200 krav. Do plánu schází 11 kusů skotu, z toho 5 krav. V prasat máme plánovaný stav 386 kusů, z toho 37 prasnic. Do plánu chybí 89 kusů, z toho 7 prasnic.

Zprávu o dodávkách masa, mléka a vajec podává za nepřítomnou s. Derkáčovou opět  s. Mazák.  Až na mléko jsme na tom dobře. Pro nedostatek času nelze nyní podat u mléka podrobnou zprávu o neplničích. Budeme však s nimi  hovořit a zjišťovat příčiny neplnění.

Informativní zprávy:

S.Kolichová  informuje, jak pokročilo jednání o zřízení zdravotního střediska.  Dle sdělení dr. Šimíčka  stojí na mrtvém bodě. Bude znovu jednáno s KÚNZ.

S. předseda Vitoslavský  hovoří o plnění úkolů komisí. Komise se málo schází a účast členů je nedostatečná. Zlepšit svou práci musí i Výbor žen.

Různé:

S. tajemník Mazák sděluje, že referenti doposud nepředložili své pány práce na 2. čtvrtletí ke schválení v radě. Taktéž nelze vyhodnotit soutěž mezi NV, protože u nás vůbec neprobíhá.  Neprojevují o ni zájem ani masové organizace ani jednotliví referenti.

S. Řeha navrhuje, aby železo a kovářské potřeby pro místní kováře byly k dostání ve zdejším Kovomatě. Taktéž  aby byly v tomto obchodě z dostání pařáky.

S. Kolichová  informuje radu o synku Rudolfa Chlupatého, který je bez dozoru a který se toulá. K pohovoru bude předvolán otec  jmenovaného. Do kurzu zdravotních hlídek bylo získáno 30 žen a je předpoklad, že do konce roku to bude 50 žen.Tak bude zahájeno školení.

S. Pinc hovoří o lidech, kteří nikde nepracují a které je nutno hlásit na úřad práce. V naší obci je to p. Petřík ze Šídlovce.

S. Vojtovič sděluje, že technická komise zamítla požadavek p. Porvise na postavení garáže na Šídlovci.

K jednání  s p. Kudělkou  o  prodeji  pozemku  na novou školu půjde se s. Vojtovičem i s. Trčková, aby se prodej uskutečnil za normální cenu.

Schůze byla ukončena s pozdravem  „Práci čest“!

Zapsal s. Mazák

 

 

 

 

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma