Navigace: Vladimír Slavík > Volby a volební programy > 29.9.2014: Několik poznámek k vol.programu ODS

29.9.2014: Několik poznámek k vol.programu ODS

                        Několik poznámek k volebnímu programu ODS Hrabová.

 

            Ke kanalizaci v jižní části Hrabové: Obávám se, že zde jakákoliv podpora ze strany ODS  moc toho nezmůže. Jestliže je v Hrabové např. 100 domků bez kanalizace a v jiném městském obvodu 200 domků bez kanalizace, tak logicky bude daná přednost tomuto potřebnějšímu městskému obvodu.

 Na toto téma by bylo žádoucí a prospěšné napsat článek do Hrabovských listů s orientačním časovým harmonogramem realizace tak, aby občané jižního  konce Hrabové se v této situaci lépe orientovali. Pro volební program je tento bod problematický.

 

            Zvýšení počtu parkovacích míst na Šídlovci. Občané Šídlovce to určitě  uvítají.

 

            Podstatně navýšíme počet míst ve školce. Předpokládám, že existuje alespoň rámcová představa o budoucích počtech dětí v této věkové skupině. Aby se nestalo, že po vybudování nových kapacit je obsadí děti z jiných městských obvodů.

 

            Rekonstrukce odlehčovacího kanálu Ščučí. Rovněž zde by bylo na místě, aby předsedové povodňové nebo stavební komise informovali občany o problematice tohoto kanálu včetně souvislostí s budoucím napojení potoka Zyf na odlehčovací kanál. A jak jinak než prostřednictvím Hrabovských listů. Jako téma pro volební kampaň- opět s otazníkem.

 

            Nepřipustíme prodej obecních bytů na Šídlovci nikomu jinému než jejich nájemníkům: Komu jinému by se měly byty prodávat mimo nájemníky?  Proč pravidla o prodeji bytů nejsou  na webových stránkách Hrabové?  Proč  to je ve volebním programu?

 

            Prodloužená Mostní: Bohužel to není  zcela v moci zastupitelstva Hrabové. A působit na urychlenou realizaci lze i bez prezentace tohoto bodu ve volebním programu. Tuto akci obsahuje rovněž územní plán Města Ostravy. Opět populizmus ODS.

 

            Lávka přes Ostravici. Opakovaně se objevuje ve volebních programech ČSSD a ODS.

Mám s tímto projektem následující problém: když občan Hrabové jede na kole rekreačně směrem Frýdek-Místek, použije cyklostezku kolem Mostní a pak jede po pravém břehu Ostravice uvedeným směrem. Kteří občané Hrabové novou lávku budou využívat? Nemůže sloužit ani cyklistům, jedoucím od Nové Bělé, protože kolem  Pilíků není cyklostezska. A tak po ní bude jezdit několik turistů z pravého břehu Ostravice na pivo do Statku. Opět vhodné téma pro Hrabovské listy včetně popisu budoucí sítě cyklostezek v rámci města Ostravy.

 

            Překvapilo mě, že ve volebním programu  ODS není obsažen požadavek na další rozvoj Hrabovských  listů.  K čemu sloužila anketa na webových stránkách ODS Hrabová, zaměřena na zvýšení počtu stránek našeho časopisu?  Přes 80% respondentů se vyjádřilo kladně.

           

            Stejně jako volební program ČSSD tak i volební program ODS obchází problémy, spojené s enormním růstem nákladů na činnost zastupitelstva a místní správy, s nedostatečnou zpětnou vazbou mezi radnicí a občany, s málo transparentní strukturou rozpočtu, s nedostatečnou informovaností občanů o nákladech u realizovaných zakázek, s nepříliš dobrým vzhledem některých staveb v okolí Paskovské atd.

 

            Nezbývá než doufat, že tyto a další akutní  problémy budou řešeny nově zvolenými zastupiteli za ODS ve spolupráci s ostatními zastupiteli   v nastávajícím volebním období  přesto, že se o nich volební program  ODS Hrabová nezmiňuje.

 

            29.9. 2014.   V.S.

 

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma