Navigace: Vladimír Slavík > Volby a volební programy > 3.9. 2022: Hrabovské listy č. 9/2022

3.9. 2022: Hrabovské listy č. 9/2022

Hrabovské listy č. 9/2022

Hlavním tématem záříjových Hrabovských listů  jsou podzimní  komunální volby. Je o nich zmínka i v úvodníku a v pravidelném sloupku Slovo starosty. Volební příloha má  5 stran a obsahuje  jména kandidátů a  volební programy všech pěti kandidujících subjektů.

 KDU-ČSL:  V úvodu je zdůrazněno  tradiční zaměření této stany na respekt k lidské důstojnosti a spravedlivosti a na podporu  rodiny jakožto základu státu. Volební program má 11bodů, na prvém místě je výstavba obytného domu případně zdravotního střediska na pozemku bývalé školky na ulici V. Huga. Pod tímto programem je podepsán lídr kandidátky KDU-ČSL Petr Balušek, věk 46 let, povoláním mistr uzenářské výroby.

SNK Hrabované: Volební program  je velmi náročný, má 20 bodů, na prvém místě je vybudování multifunkčního komplexu, zahrnujícího novou hasičskou zbrojnici a sportovní halu v lokalitě TJ Sokol Hrabová a v přilehlém okolí. Je zveřejněna celá kandidátní listina, a to včetně fotografií  všech kandidátů.  Lídrem Hrabovanů je Milan Slíva, věk 52 let, povoláním OSVČ. Ze známých osobností je na kandidátce Ing. Radomír Orkáč, Ing. Jiří Skalský, Jaroslav Mintěl, Martin Veselý, Libor Hromádka.

OSTRAVAK – Hrabová:  Na prvém místě volebního desatera  je kanalizace „Hrabová-Jih“  (tlak na výstavbu kanalizace, hledání zdrojů financování).  Na kandidátní listině je ze známých osobností i   Daniel Nováček, Mgr. Jan Šumbera a Jiřina Kelnarová. Lídrem kandidátky je Ing. Květostava Hrabovská, věk 54 let, povoláním  ekonomická ředitelka.

Nová Změna – Sdružení nezáviských kandidátů:  Volební program obsahuje 9 bodů, na prvém místě je výstavba obytného domu na pozemku bývalé MŠ V. Huga. Je zde skupinová fotografie všech kandidátů, Lídryně této volební strany je Vladislava Kopitzová, věk 63 let, důchodkyně a místostarosta. Na volební listině je  ze známých osobností   Roman Šimůnek  a Miroslav Houžvička.

 ODS:  Volební program obsahuje 10 bodů, na prvém místě je dokončení kanalizace. Na kandidátce je i MUDr. Rostislav Gromnica, Mgr. Rostislav Gromnica a  Ph Dr. Martin Slepička. Lídrem kandidátky je  Igor Trávníček, věk 58 let, současný starosta Hrabové.

I Hrabovské listy v říjnu 2018 měly svou volební přílohu.  Měla 14 stánek, ta současná pouhých 5.  Ale není žádná souvislost mezi rozsahem volební přílohy  a kvalitou práce budoucího zastupitelstva. Pevně doufám, že to nové bude úspěšnější ve srovnání s tím současným.

3. 9. 2022     V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma