Navigace: Vladimír Slavík > Z historie Hrabové a okolních obcí > 2.2.2021: Jaký byl v Hrabové leden 2021

2.2.2021: Jaký byl v Hrabové leden 2021

Jaký byl v Hrabové leden 2021

Počasí standardní, trochu sněhu, občasné mrazíky, poměrně slunečno.  Protikoronovirová opatření pokračují, nekonala se ani  tradiční tříkrálová koleda. V omezeném režimu funguje ZŠ, MŠ i ÚMOb.

Začátkem měsíce vyšly Hrabovské listy, pan starosta informoval o aktivitách místní veřejné správy v boji proti pandémii a o rozvoji Hrabové v roce 2021.

Webové stránky MOb přinesly informaci  o  zavádění Mobilního rozhlasu, o  postupi při objednávání testování na COVIT – 19, o omezení provozu MŠ Klubíčko a zprávu, že město Ostrava pomůže seniorům nad 80 let v registraci na očkování. Webové stránky byly konečně doplněny i o výtisky Hrabovských listů z roku 2020.  O činnosti výborů a komisí nejsou na webových stránkách žádné informace,  tyto samosprávné orgány asi zcela přerušily činnost.

Rada městského obvodu se sešla v plánovaných termínech, projednala všechny úřední záležitosti a přijala i potřebná usnesení. Mou pozornost vzbudily informace o zahájení přípravných prací pro stavbu 8 RD poblíž ulice Na Farském, o snížení investičních dotací z MMO ve výši 2 628 tis. Kč na rozšíření hřbitova, o vyčlenění dvou bytů na Příborské ulici pro sociální bydlení, o přípravách k budování přípojného místa pro mobilní DA, o přípravách k vnitřnímu  vybavení nové MŠ a o přípravách k vybudování veřejného osvětlení na ulici K Pilíkům. Poradním orgánům rady (komisím) nebyly uloženy žádné úkoly.

 Místní soukromé sociální sítě  se věnovaly standardně problematice, zajímající jejich členy.

 Facebbok skupiny Ostrava-Hrabová se zaměřoval  přednostně na události ve světě, na  problematiku koronovirovou a na různé zprávy z denního tisku.

 Facebbok  skupiny Hrabová  se zaměřoval převážně na místní události.

Webové stánky Hrabova.info přinesly mnoho aktualit, a to včetně rozhovoru s kronikářem R. Seďou, průběžné informace o stavbě školky a přístavbě k budově úřadu, o anketách k využití domku č. 91 a stávajících budov MŠ na Šídlovci, o dostavbě kanalizace, o  připravované stavbě multifunkční sportovní haly a o hydrogeologickém posudku pro lokalitu Poplužní. A to vše v  perfektní grafické úpravě.  Tento web již od roku 2014  úspěšně nahrazuje stále neexistující „úřední“ webové stránky Hrabové. A to zcela zdarma!

Perzonální změny nastaly na našem úřadě. Ve funkci bytového technika nahradil paní Moskalovou nový zaměstnanec pan  Patrik Weiss. Paní Moskalová přešla do odboru paní Ing. Faicové jako referentka dopravy a životního prostředí na pozici do odešlé paní Chamrádové.

Za zmínku stojí i článek s názvem „Záchrana rybníků Pilíků se zadrhla“, zveřejněném v sobotu 23. ledna v deníku „Právo“.  Celá ČR se z něho dozvěděla o  nezájmu  místních i městských orgánů  o  tyto vodní nádrže. Předpokládám, že to neuniklo pozornosti našich zastupitelů a bude o tom diskuse i na příštím zastupitelstvu.

Pokud jde o ostatní záležitosti, tak se v Hrabové (mimo probíhající pandemií) v lednu nic pozoruhodného nestalo. Plynule pokračuje stavba nové MŠ, tří bytových domů u Šídlovce, objektu na místě bývalé restaurace „U lípy“. Na Šídlovci se těší oblibě nová prodejna lahůdek. Problémy asi mají následkem tandémie  majitelé místních restaurací.

Tolik  komentář Hrabovských novin k  dění v Hrabové v uplynulém měsíci.

2. 2. 2021          V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma