Navigace: Vladimír Slavík > Z historie Hrabové a okolních obcí > 5.12.2021: Hrabová v listopadu 2021

5.12.2021: Hrabová v listopadu 2021

 Hrabová v listopadu 2021

Počasí: Poměrně sucho, teploty standardní, první sníh přišel 26. listopadu a vydržel  týden.

Koronavirus:   Opět rychle roste počet nakažených, nemocnice se plní a jsou odkládány plánované operace.  Stále se zdůrazňuje nutnost  očkování,  a to včetně  třetí dávky.  Neočkovaných je ještě asi  30 %. Mezi lidmi se šíří poplašné zprávy o možných  škodlivých účincich vakcinace. Na konci měsíce  vyhlášen výjimečný stav, vláda uvažuje u některých profesí  a  u seniorů o povinném očkování. Konkrétní zprávy o koronavirové  situaci v Hrabové nejsou k dispozici.  V důsledku  pandemie zrušeno slavnostní  rozsvícení vánočního stromu, setkání se seniory a prosincový adventní  koncert.

Významné události:  Uskutečnil se tradiční běh 17. listopadu  i Kateřinská pouť.  Následkem dlouhodobé dopravní výluky na  Mitrovické ulici v Nové Bělé povolena jízda kamionů po Paskovské ulici přes jižní konec Hrabové.

 Informace z webových stránek obce:  Radní městského obvodu měli tři zasedání  a projednali běžnou agendu. Nesešla se žádná z komisí  ani Finanční výbor.  Kontrolní výbor  zasedal  v tomto měsíci  dvakrát. Mimo jiné body  projednal  dopis zastupitele Ing.  Orkáče a schválil  nové znění Jednacího řádu výboru.  Na  úřední desce  byl  zveřejněn návrh rozpočtu na rok 2022 a střednědobý výhled rozpočtu na léta 2023 – 2025.

Hrabovské listy:  Starosta ve svém úvodní slově oznámil, že se o dalším využití bývalé školky na ul. V. Huga  rozhodne až v roce 2022, a to na základě technického posouzení tohoto objektu. Starosta informoval  o problémech budovy Hasičské zbrojnice ( komplikovaný výjezd vozidel, výskyt dřevokazných škůdců v půdních prostorách.) Výsledky  říjnových parlamentních voleb v  Hrabové:  zvítězilo  hnutí ANO, následuje hnutí SPOLU a na třetím místě skončilo hnutí PirStan. Svou činnost zahájil  místní skautský oddíl.  O  činnosti Českého svazu žen v Hrabové informovala Ivana Bollogová.

 Registr smluv:  Na internetu  zveřejněno 7 zakázek včetně zadání stavebně technického průzkumu a posouzení technického stavu objektu bývalé školky na ul. V. Huga v ceně 157 300 Kč.

Další akce a události:  Střechu kostelíka poškodil datel. Technické služby nabízí zdarma dřevní štěpku. V parku Hrabovjanka umístěny další 3 ptačí budky. Pokračuje výstavba řadových RD  na Žižkově v blízkosti Krmelínské ulice. Pod splavem na Ostravici se koupali zimní plavci. Silný vítr  poškodil několik stromů v oblasti Šídlovce.  Zásluhou spolku Torali byla nedaleko radnice umístěna  knižní budka.

Sociální sítě:  Aktivní byl Ing. Orkáč na webu  Hrabova.info.  Byly zde  zveřejněny  informace o jednáních na Ostravské  radnici v záležitosti zápachů  vznikajících v Průmyslové zóně,  zveřejněn kronikářský záznam  za rok 2017, zveřejněna  korespondence s firmou  DIAMO – ODRA  ve věci rekultivace  povrchu  nádrže Pilík 3 a  úpravě územního plánu, v článku p. Martina Veselého  popsány  možnosti zavedení rezidentních karet  pro parkování na Šídlovci a publikovány desítky dalších informací včetně  informací o rozvozu obědů z restaurace  Ve Dvoře, informací o kulinářských specialitách restaurace Stodola a informací o aktuální nabídce prodejny lahůdek na Šídlovci.  Ve své činnosti pokračoval i facebook skupiny Hrabová a skupiny Ostrava-Hrabová.  Facebook MOb Hrabová  se  omezil pouze na několik nepříliš významných informací.

Hlášení veřejného rozhlasu:  Prostřednictvím veřejného rozhlasu nebyla  hlášena žádná informace.

Žádost o informace s využitím  „stošestky“.  Nebyla podána žádná žádost.

5. 12. 2021       V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma